Nasze pierwsze piwo to mocno chmielona amerykańskimi chmielami IPA. Piwo niefiltrowane, ale pasteryzowane, żeby było stabilne i nie traciło walorów smakowych, co jest szczególnie istotne latem. Fermentowaliśmy je w otwartych kadziach. Jest to tradycyjna metoda rzadko spotykana w dzisiejszych coraz bardziej zmechanizowanych browarach. Dzięki temu drożdże pracują w naturalnych warunkach i nadają piwu unikalny smak.
Zawartość alkoholu to 5,7% uzyskane z 14,1% ekstraktu początkowego. Dzięki temu piwo jest dość lekkie i sesyjne, co czyni je doskonałym na lato. Goryczka na poziomie 60 IBU jest skontrowana solidną podbudową słodową. Warząc skupiliśmy się na wyeksponowaniu walorów zapachowych piwa, a na koniec dodatkowo solidnie chmieliliśmy je na zimno. Na początku dominują nuty cytrusowe, a w drugim planie bogactwo słodkich owoców i zapachów leśnych oraz żywicznych. Nie ma nudy ani zwyczajności.